Van Abbemuseum - kunstwerk 'Yellow Interior in 11.620 parts'

In 2015 is in de Citydwellers Studio meegewerkt aan een gedeelte van het kunstwerk Yellow Interior in 11.620 Parts.

Voor het project creëert de in Eindhoven wonende kunstenaar Marie Lexmond een bijzondere huiselijk omgeving in de buitenruimte van Het Oog. Het interieur - dat bestaat uit tafels, stoelen, een keuken, een vloerkleed en behang - wordt afgedekt met gele poetsdoekjes, 11.620 stuks om precies te zijn. 

vanabbe.jpg
vanabbe2.jpg

 Gedurende de looptijd van de tentoonstelling verandert zowel het aanzien als de sfeer van Het Oog. Bezoekers mogen de ruimte betreden en hun voetstappen vervuilen de ruimte. Ook de weersomstandigheden laten hun sporen na; het project wordt blootgesteld aan zon, wind en regen. Het Oog verandert van een smetteloze constructie in een ruimte die de sporen van de verstreken tijd draagt. Het werkt als een metafoor voor hoe de tijd niet alleen ons fysieke maar ook ons innerlijke interieur bevlekt.

 

Jacqueline Starmans