INTERVIEW EVA

eva1.JPG

In oktober 2016 ben ik bij Citydwellers gestart als ZZP-er. Vanwege mijn brede ervaring in de hulpverlening in combinatie met mijn  management (non-profit) opleiding, heb ik personeelsmanagement goed kunnen opzetten. Het coachen van mensen in een re-integratietraject, sollicitatiegesprekken met o.a. vrijwilligers en evaluatiegesprekken voeren met betrokken instanties, zijn mooie aspecten voor mij in het werk. Belangrijk is de kunst om tactisch te balanceren tussen begeleiding van deelnemers naar (in het gunstigste geval) een betaalde baan én tegelijkertijd oog te houden voor het rugzakje dat iemand meebrengt. Daarbij blijf ik ook de opbouwende maar kritische vraag stellen: wat kost het en wat levert het op voor zowel de deelnemer als voor Citydwellers?

“De uitdaging als coach is om in de begeleiding van de deelnemer te balanceren tussen de afgesproken werkzaamheden en iemands rugzakje”

Het concept en de bedrijfscultuur van Citydwellers spreekt mij enorm aan. Met een creatieve en maatschappelijk verantwoorde inslag het maximale uit de organisatie, de mensen én de producten halen. Flexibiliteit en verandering zijn aan de orde van de dag, dit biedt groeimogelijkheden voor alle betrokkenen.

Zo ben ik bijvoorbeeld de uitdaging aangegaan om social media en de bijhorende marketing te ondersteunen door structureel te posten op o.a. Facebook en Instagram. Daarnaast heb ik meegedacht over de inhoud van de nieuwe website en heb ik deze ook grotendeels vormgegeven. Mijn doel is een betere profilering van Citydwellers en het creëren van meer naamsbekendheid, waardoor zowel deelnemers als klanten de weg naar deze sociale onderneming beter weten te vinden.  

Al deze meegebrachte kennis en praktijkervaring met diverse leermomenten en ontwikkelingen wil ik graag in de toekomst vertalen naar het opzetten van een eigen bedrijf. Door van dichtbij alle aspecten van de organisatie te zien en te ervaren, leer ik op een actieve en indirecte manier regelmatig nieuwe zaken bij over mezelf én het leiden van een bedrijf.