INTERVIEW FRANKA

In april 2017 start ik mijn traject bij Citydwellers, mijn energie peil is dan minimaal. Veel meer dan een hele ochtend de winkel te observeren vanuit de balie, zit er niet in. De doelstellingen die zijn vastgelegd via het re-ïntegratiebureau en mijn coach bij Citydwellers zijn met name op het aanwezig zijn gericht. Mijn valkuil is dat ik afzeg omdat ik mij niet lekker voel. Door regelmatig onderling contact en evaluaties wordt met mij overlegd hoe stappen gezet kunnen worden. Hoe kan ik uiteindelijk groeien naar een betaalde baan?

“Door de eerste doelstellingen te behalen, zijn mijn taken en het aantal dagen na vier maanden uitgebreid.”

Inmiddels zijn we 4 maanden verder en werk ik als verkoopmedewerker: ik heb geleerd hoe de kassa werkt, sta klanten te woord en voer lichte schoonmaakwerkzaamheden uit. Omdat ik de creatieve kant van de organisatie erg leuk vind heb ik gevraagd of ik daar ook een keer aan de slag mag. Stap voor stap ben ik in de Studio met eenvoudige opdrachten begonnen. Nu kan ik al beginners patronen tekenen en stoffen knippen. Door de gevarieerde werkzaamheden zijn het op tijd aanwezig zijn, en het omgaan met bepaalde fysieke en mentale klachten, geen struikelblok meer. Ik ben trots dat het aantal dagen sinds kort is uitgebreid van 2 naar 3. Het zelfvertrouwen neemt toe en de  faalangst vermindert door het inzicht dat ik meer kan dan ik zelf denk.

Bij Citydwellers voel ik mij rustig en ontspannen en dat vind ik fijn. Het is een inspirerende omgeving waar ik steeds meer van mijzelf laat zien en horen, wat iedereen als positief ervaart!