INTERVIEW JOSÉ

Uit nieuwsgierigheid ben ik bij Citydwellers binnen komen lopen en in 2014 ben ik als stagiaire gestart vanuit de opleiding Mode Maat. Inmiddels heb ik mijn diploma Mode Maat niveau 3 behaald. Vanuit mijn stage heb ik ook meegewerkt aan het project van Social Label i.s.m. Citydwellers en mode ontwerper Borre Akkersdijk. Over deze ervaring kun je meer lezen op de website. (zie hier) Ook heb ik meegeholpen bij de activiteiten die Citydwellers organiseert tijdens de Dutch Design Week. Na het behalen van mijn diploma ben ik vanuit een PGB in de Studio aan de slag gegaan. Hierdoor kan ik de kennis vanuit mijn opleiding testen in de praktijk. Momenteel maak ik proefstukken voor een eigen collectie en ben ik benieuwd of mijn kledinglijn uiteindelijk ook geschikt is voor de verkoop.

Ik vind het werken bij Citydwellers een geweldige ervaring; geen werkdruk, ik krijg een eerlijke kans om te leren en om mijzelf te ontwikkelen. Dit mag en kan in mijn eigen tempo, waarbij ik echt tijd en aandacht in de begeleiding ervaar. Ook vind ik het leuk om met andere materialen te werken, zoals banners van Eindhovense evenementen en stof van oude De Waard tenten, waarmee de schort en de jas worden vervaardigd. Ik heb zeker meer zelfvertrouwen gekregen en voel dat ik ook mág leren.

“Ik leer zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak,

waardoor mijn zelfvertrouwen toeneemt in mijn eigen tempo.”

Een uitdaging is om mijn marketing skills te ontwikkelen: hoe kan ik nou zelfstandig die kledinglijn verkopen en hoe bepaal ik mijn doelgroep? Dit hoop ik te leren bij Citydwellers o.a. door mee te werken aan alle projecten die er lopen. Voor mij is er een wereld opengegaan, sinds ik bij Citydwellers werk. Ik leer mensen kennen en ervaar daarmee een leerzame samenwerking, waardoor ik enorm ben gegroeid. Doordat Citydwellers flexibel is in opbouw van uren en geen oordeel heeft over een rugzakje, is er ruimte voor groei en ontwikkeling. En dit geeft iedereen energie!